Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken staat voor het ambachtelijk verwerken van (voornamelijk) regionale grondstoffen die geproduceerd zijn met respect voor natuur en milieu.
 
Daarmee worden bijvoorbeeld likeuren en eau de vie’s gestookt van biologisch hoogstamfruit, afkomstig van onder andere Plök, de Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Sjweikeser Rèngelaot uit Sweikhuizen. Maar ook Gin, Jenever en Whisky worden gedistilleerd en rijpen momenteel in eiken vaten uit Spanje.
 
Naast het stoken (=distilleren) gaat Waelpoel vlees, vis, groenten, kaas, noten etc., eveneens zoveel mogelijk regionaal en biologisch geproduceerd, roken op verschillende houtsoorten. Zo ontstaan smaakvolle, gerookte lekkernijen.
 
Diverse likeuren zijn reeds te proeven en verkrijgbaar bij Brouwerij de Fontein (Ondergenhousweg 15, 6171 GW Stein).
 
Kruidenlikeur, Koffielikeur, Kaneellikeur, Rabarberlikeur, Pruimenlikeur (Rèngeloate of Mirabel), Zomerlikeur.